Anunțul a fost făcut de Marina Militară ucraineană, care a transmis că, azi-noapte, forțele sale au distrus nava 266-M dragor marin de mine a Flotei Ruse de la Marea Neagră “Kovrovets”, fără a oferi detalii. 

Pe rețele de socializare rusești au fost transmise informații conform cărora ucrainenii au atacat Crimeea, vizând din nou Sevastopolul, bombardat puternic deja pentru a patra noapte consecutivă. Totuși, nu este clar dacă nava se afla în acest port sau în Novorossisk, în Rusia, unde Flota Rusă a Mării Negre și-a adăpostit crucișătoarele și submarinele rămase, după ce s-a dovedit că acestea sunt vulnerabile în Crimeea.

Dragorul marin este o navă folosită pentru detectarea și distrugerea minelor marine, dar și pentru ghidarea navelor prin apele minate. PravdaUA scrie că nava distrusă acum era modificată, fiind mai performantă decât alte ambarcațiuni de acest fel din epoca sovietică, și avea echipamente mai avansate pentru căutarea și distrugerea minelor, fiind și mai silențioasă. Avea 61 de metri lungime și un echipaj de aproape 70 de oameni.

Sursă: PravdaUA

Sursă foto: @front_ukrainian | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday