Potrivit unui document publicat vineri, Vaticanul va înăspri procedurile de evaluare a “evenimentelor supranaturale”, așa cum ar fi “crucile din care picură sânge” și statuile Fecioarei Maria care lăcrimează, și va interzice episcopilor să acționeze în mod independent, ca până acum. Noua procedură va permite “decizii mai rapide, respectând în același timp credința”, atunci când vine vorba de evaluarea fenomentelor/aparițiilor. Deși, potrivit procedurii vechi, un episcop local putea declara rapid natura supranaturală a unui fenomen, “doar pentru ca Sfântul Oficiu să exprime ulterior o decizie diferită”, conducătorii locali ai Bisericii Catolice vor fi obligați acum să se consulte cu Vaticanul și cu Papa Francisc, înainte să proclame originea divină a unor astfel de evenimente.

Noua reglemntare papală va înlocui regulile elaborate în 1978. Victor Manuel Fernandez, șeful biroului doctrinar al Vaticanului, a declarat că astfel de evenimente pot fi frauduloase și pot fi exploatate pentru ”profit, putere, faimă, recunoaștere socială sau alte interese personale. Ar trebui evaluate cu foarte multă prudență”

Episcopii au totuși opțiunea de a le permite credincioșilor să se închine la eventuale “apariții supranaturale”, însă fără a le recunoașterea lor oficială ca fiind divine. Pot, de asemenea, să respingă natura supranaturală a unui eveniment. Vaticanul precizează că preoții care fac afirmații false pot fi sancționați pe linie bisericească.

Surse alternative: Reuters, CNN 

Sursa foto: Marite Sganga | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday