Incidentul a avut loc în centrul orașului Rouen situat în regiunea Nordmandia, la 130 de kilometri nord-vest de capitala Paris. Ministrul de Interne a declarat că polițiștii au fost apelați, în jurul orei locale 6:45, după ce oamenii au văzut că deasupra sinagogii se ridică fum. La fața locului, ei au găsit pe acoperișul clădirii un bărbat care avea la el un cuțit și o bară de fier, iar când acesta a coborât, s-a îndreptat către polițiști, fiind împușcat. 

Primarul a transmis pentru presa franceză că pompierii au intervenit rapid și au prevenit extinderea incendiului. Totuși, reprezentanții sinagogii spun că mai multe obiecte de mobilier au fost distruse. Nu s-au înregistrat alte victime.

Reuters amintește că Franța a ridicat, recent, nivelul de alertă teroristă la cel mai înalt grad, pe fondul tensiunilor geopolitice și militare din Orientul Mijlociu și din estul Europei. Totodată, țara găzduiește, în iulie și august, Jocurile Olimpice. 

În 2016, un preot a fost ucis în Rouen chiar în timpul slujbei, într-o acțiune revendicată de gruparea teroristă ISIS. 

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday