Reuters arată că, deși legea are mici șanse să intre în vigoare, republicanii din Cameră au votat-o mai mult pentru a sublinia diferența profundă de viziune față de conflictul dintre Israel și Hamas, față de democrați și de președintele Biden.

“Decizia de a întârzia livrările de armament către Israel este una catastrofală, cu implicații globale și, evident, este luată din rațiuni politice”, a declarat liderul republican, Mike Johnson, sugerând că Biden vrea doar voturile americanilor nemulțumiți de intervenția dură a Israelului în Gaza.

Marți, Departamentul de Stat a retrimis Camerei pentru revizuire, un pachet de ajutoare militare în valoare de 1 miliard de dolari pentru Israel.

Poziția SUA față de conflictul din Gaza a stârnit ample proteste în universitățile americane, o parte a votanților democrați cerând președintelui Biden să pună o presiune mai mare asupra guvernului israelian pentru protejarea civililor.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday