Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu în ședința de guvern de astăzi, iar măsura este aplicată la o săptămână după ce șeful guvernului a informat că executivul pregătește o reglementare prin care comercianții să fie obligați să semnaleze micșorarea produselor. 

“Facem deja un pas important și în problema reducerii gramajului, dar a păstrării prețului, acest tip de scumpire mascată, de fapt, de înșelare a clienților. Președintele ANPC a pus în transparență decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micșorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare. Astfel, protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare.” a declarat prim-ministrul.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a subliniat, tot în ședința de guvern, că “unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari”, ceea ce este “o înșelăciune împotriva consumatorilor”.  

Tot astăzi, premierul a anunțat și că la nivelul Consiliului Concurenței va începe un control asupra pieței detergenților unde există “creșteri de prețuri total nejustificate”. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday