În noaptea de miercuri spre joi Armata Ucraineană pare a fi atacat Crimeea cu o intensitate și mai mare decât în noaptea precedentă. Joi dimineața există doar informații difuzate de surse rusești, care arată că ucrainenii au bombardat din nou, azi-noapte, aeroportul militar Belbek, de lângă Sevastopol, dar și că ar fi existat și o acțiune cu drone navale, în portul Evpatoria, din vestul peninsulei ocupate.

Despre bombardamentul din noaptea precedentă, ISW confirmă că acesta a fost efectuat cu rachete ATACMS și citează surse ruse și ucrainene care au arătat că ucrainenii au reușit să distrugă o aeronavă MiG-31, trei Suhoi Su-27, două sisteme de apărare aeriană S-400 și un sistem radar. Imaginile par a confirma cel puțin parțial aceste pierderi.

Între timp, rapoartele de pe frontul de la Harkov sunt oarecum contradictorii. Este cert faptul că ucrainenii au contraatacat, inclusiv bloggerii ruși confirmând faptul că se duc lupte pentru controlul asupra orașului Vovceansk. Miercuri seara, președintele Zelenski a informat că forțele de apărare sunt în curs de stabilizarea frontului, dar joi dimineața Comandamentul Ucrainean raportează o reluare a luptelor la intensitate mare.

Tot joi dimineața, Forțele Aeriene ale Ucrainei au emis o alertă de atac cu rachete balistice rusești.

Surse: PravdaUA, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday