Acțiunea a fost coordonată de procurori anti-mafia, dar a implicat numeroase unități speciale de poliție și carabinieri, cei arestați fiind suspectați de trafic de droguri, asociere mafiotă și extorcare a oamenilor de afaceri din zona Cosenza. Potrivit DW, au fost vizați membri ai clanurilor mafiote Lanzino-Patitucci și Zingari, dar a fost arestat și un ofițer de la poliția financiară (Guardia di Finanza).

‘Ndrangeta este considerată a fi una dintre cele mai puternice organizații mafioate din lume, fiind responsabilă, potrivit estimărilor autorităților italiene, pentru circa 80% din traficul cu cocaină din Europa. Drogurile sunt aduse din America Latină, în containere de alimente sau chiar pe vapoare cu cherestea și preluate apoi de firme deținute de ‘Ndrangeta, care se ocupă de transport, livrare și spălarea banilor în mai multe țări europene. În 2023, autoritățile germane au arestat 30 de membri ai ‘Ndrangeta.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday