Amsterdam

Ciocniri între manifestanți și polițiști s-au înregistrat, luni seara, după ce studenții și o parte a cadrelor didactice au organizat un marș de protest prin care au cerut autorităților olandeze să nu participe la “genocidul în curs, din Gaza”. Forțele de ordine au intervenit însă numai după ce administrația Universității din Amsterdam (UvA) a reclamat faptul că una dintre clădirile sale a fost ocupată cu forța de manifestanți.

Potrivit Politico, mai mulți profesori, care au participat alături de studenți la protest, “s-au declarat îngroziți” de acțiunile consiliului executiv al universității, care a dus la intervenția poliției.

Cu o săptămână în urmă, poliția olandeză a mai intervenit o dată pentru a destrăma o “tabără de protest” instalată în campusul universității, arestând circa o sută de manifestanți. În ultimele săptămâni, proteste studențești împotriva intervenției israeliene în Fâșia Gaza s-au răspândit de la universitățile americane la cele din Europa.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday