Cohen a mărturisit că Donald Trump i-a spus că trebuie să “preia controlul” asupra poveștii aventurii cu Stormy Daniels pentru a o preveni pe acesta să-i afecteze campania pentru alegerile prezidențiale. Michael Cohen, le-a spus luni juraților că s-a ocupat în secret cu Donald Trump, pe atunci candidatul republican la președinție, și cu editorul tabloidului National Enquirer pentru a suprima poveștile negative care i-ar putea afecta lui Trump campania din 2016.

Fostul avocat al lui Trump a relatat că acesta i-a spus să împingă publicarea poveștii până după alegeri “pentru că dacă voi câștiga, voi fi președinte, iar dacă pierd, nu-mi va păsa“. De asemenea, Cohen a desființat apărarea lui Trump, care pretinde că fostul președinte al SUA a dorit ca povestea să fie îngropată pentru a nu-i răni soția (pe Melania). “Nu se gândea la Melania. Totul a fost despre campanie“, a spus Cohen.

Cohen a mai povestit că el, Trump și editorul National Enquirer, David Pecker, au fost de acord să folosească tabloidul pentru a susține candidatura lui Trump, blocând în același timp orice povești negative care i-ar putea afecta șansele de câștig. Cohen a confirmat că în iunie 2016, cu o lună înainte de Convenția Națională Republicană, Enquirer a cumpărat cu 150 de mii de dolari și drepturile de exclusivitate ale poveștii fostului model Playboy Karen McDougal, despre o aventură de un an pe care a spus că a avut-o cu Trump. Pecker mărturisise anterior, când a fost audiat în același proces, că a cumpărat povestea lui McDougal pentru a se asigura că nu va fi publicată niciodată.

Cândva unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Trump, Michael Cohen este un alt martor vedetă al acuzării care ocupă boxa în fața juraților, în timp ce procesul intră în a cincea săptămână. Plata de 130 de mii de dolari către Stormy Daniels a fost făcută chiar de Cohen, înainte de alegerile din 2016. Vedeta de filme pentru adulți a acceptat suma în schimbul tăcerii sale, pentru a nu vorbi public despre relația sexuală pe care a avut-o cu Trump în 2006.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday