Prin înfrângerea sârbului Novak Djokovic, numărul unu mondial, chilianul Alejandro Tabilo a obținut cea mai mare victorie a carierei sale. Meciul a durat doar o oră și șapte minute. Victoria l-a făcut pe Tabilo, care a câștigat un turneu din circuitul Challenger în urmă cu două săptămâni, primul chilian din ultimii 17 ani care a învins un număr unu mondial, de când Fernando Gonzalez l-a învins pe Roger Federer la ATP Finals.

Djokovic, care a comis o dublă greșeală la punctul de meci, nu a reușit să ajungă în nicio finală în 2024 și a jucat doar șase meciuri pe zgură, în pregătirea pentru French Open. Sârbul ajunsese în semifinalele de la Monte Carlo Masters, dar o ieșire prematură la Roma ar putea afecta pregătirile sale pentru Roland Garros, care va începe pe 26 mai.

Numărul unu mondial a dat vina pe lovitura la cap pe care a suferit-o vineri, când o sticlă din rucsacul unei persoane aflate în tribune i-a căzut tenismenului în cap, din greșeală: “Asta m-a afectat foarte mult. După ce am primit îngrijiri medicale, am trecut printr-o oră și jumătate de stări de greață, amețeli și sângerări. Sâmbătă, am fost destul de bine, așa că m-am gândit că sunt în regulă. Azi, pe teren, m-am simțit de parcă altă persoană ar fi jucat în locul meu. N-am avut ritm, n-am avut tempo, n-am avut echilibru. Este puțin îngrijorător”, a relatat Djokovic la conferința de presă de după meci.

În trecut, Djokovic a câștigat turneul de la Paris de șase ori, ultima dată în 2022. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday