Inițial, s-a prăbușit intrarea blocului de zece etaje, cu tot cu casa scării. Ulterior, în timpul intervenției, și o parte din acoperișul construcției s-a prăbușit, iar autoritățile nu exclud ca mai multe persoane să fie prinse sub dărâmături.  Ministerul rus al Apărării pretinde că clădirea ar fi fost lovită de fragmente dintr-o rachetă Tochka lansată de Armata Ucraineană și doborâtă de apărarea antiaeriană, însă presa ucraineană scrie că cel mai probabil blocul a fost lovit în plin de o rachetă.

Reuters estimează că acesta este unul dintre cele mai severe atacuri ale ucrainenilor asupra regiunii rusești aflată la granița dintre cele două țări.

Sâmbătă seară, guvernatorul din Belgorod a scris pe Telegram că regiunea a fost supusă unor bombardamente intense din partea Armatei Ucrainene, în urma cărora o persoană a murit, 29 au fost rănite și zeci de clădiri au fost avariate. Bilanțul nu a putut fi verificat în mod independent de agențiile internaționale de presă. Ucraina declară că nu vizează civilii, prin atacurile sale, ci doar infrastructura militară, energetică și de transport a Rusiei, pentru a submina capacitatea de luptă a Armatei Ruse.

Noaptea trecută, Armata Ucraineană a atacat cu o dronă o rafinărie Lukoil din regiunea rusească Volgograd. Autoritățile locale au raportat că au stins un incendiu și că nimeni nu a fost rănit. Alte două astfel de incidente au avut loc în ultimele zile, în Kaluga și Bașchiria.

Surse alternative: TASS, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday