UPDATE ora 12:05. Alin Găleată, a precizat, într-o nouă intervenție la Digi24, că pompierii lichidează ultimele focare de incendiu și că situația este sub control. Serviciile de urgență au declarat că, după reevaluare, suprafața afectată este mai mică, de circa 600 – 800 de metri pătrați, iar nu o mie de metri pătrați, cum a fost anunțat inițial.

Știrea în formă inițială. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a explicat la Digi24 că nu sunt victime, că arderea este generalizată și că a fost emis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert. Autoritățile i-au sfătuit pe localnici să evite zona și să lase libere căile de acces, pentru forțele de intervenție.

Găleată a mai transmis că la fața locului sunt deja cinci autospeciale de stingere și că numărul lor va fi suplimentat până la 10-15, în urma unei solicitări la ISU Botoșani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday