Donald Tusk, prim-ministrul polonez, nu a dat detalii despre lucrările care vor avea loc pentru consolidarea zonei de frontieră, unde a fost deja construit un gard de 190 de kilometri lungime și 5,5 metri înălțime, cu sisteme de camere și senzori de mișcare. Tusk a declarat că “porțiunea aceasta de graniță este unică, din cauza presiunii imigrației ilegale. De fapt, avem de-a face cu un război hibrid în desfășurare”.

Guvernul polonez și Uniunea Europeană au acuzat, încă din 2021, Belarus că menține un flux artificial de imigranți în zonă, după ce Bruxelles-ul a adoptat o rundă de sancțiuni împotriva Minskului, ca urmare a reprimării violente a protestelor de după alegerile prezidențiale din 2020.

Numărul celor care încearcă să treacă ilegal frontiera, din Belarus în Polonia, fluctuează în funcție de anotimp și de vreme. În prezent, poliția poloneză spune că au loc aproape 300 de încercări pe zi. 

Sursă: Reuters

Foto: gov.pl

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday