Amiralul olandez Rob Bauer, șeful Comitetului Militar al NATO, consideră că avansul Rusiei dincolo de Avdiivka și spre Ceasiv Yar, în Donețk, reprezintă “un progres teritorial încă destul de limitat”, dar avertizează că ”cu cât războiul durează mai mult, cu atât devine mai dificil, pentru că numeroase țări europene și-au trimis în Ucraina rezervele pe doi ani de arme și muniții, iar acestea nu sunt nelimitate”.

Oficialul NATO a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca membrii alianței să aloce mai mulți bani pentru producția de muniții: “Probabil că va dura cel puțin un an până vom crește producția în Occident. Va trebui să depășim acea perioadă, astfel încât Ucraina să se poată pregăti pentru următoarea contraofensivă. Dar nu va fi ușor. Sunt 450.000 de soldați ruși în partea ocupată a Ucrainei”.

În ianuarie, Bauer a declarat că membrii NATO ar trebui să fie pregătiți de un război cu Rusia, în următorii 20 de ani și că un astfel de conflict ar necesita mobilizarea pe scară largă a populației. “Trebuie să ne dăm seama că pacea nu este un dat șii de aceea noi (NATO) ne pregătim pentru un conflict cu Rusia”, a adăugat el.

Sursă: The Kyiv Independent 

Foto: Vladyslav Musiienko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday