Aeronava, care decolase de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat turnul de control din Istanbul că partea din față a trenului de aterizare nu se deschide. Avionul a aterizat cu îndrumarea din partea turnului de control, a precizat Ministerul turc al Transporturilor. Pista respectivă a fost închisă temporar.

Echipele de salvare și de stingere a incendiilor de la aeroport au fost chemate înainte de aterizare, dar nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a luat foc. Până acum, nu este clar ce ar fi putut provoca defecțiunea tehnică.

Aeronava este de tip cargo Boeing 767, veche de aproape 10 ani, fiind și una dintre cele mai comune avioane cargo, bazată pe modelul avionului de pasageri 767, pus în funcțiune la începutul anilor ‘80. FedEx a precizat într-un comunicat că va colabora cu anchetatorii și că “va furniza informații suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile”. 

Surse alternative: Reuters, The Guardian 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday