Actrița de filme pentru adulți, Stormy Daniels, a cărei mărturie este esențială în cazul penal împotriva lui Donald Trump, a detaliat noaptea petrecută cu Trump în 2006, când au întreținut relații sexuale, dar și cum au decurs alte întâlniri ulterioare, pentru că, spune ea, în 2007 Trump ajunsese să o sune săptămânal, fără să își facă griji pentru faptul că soția sa, Melania, ar putea afla. Acest detaliu este foarte important, pentru că apărarea lui Trump este aceea că ar fi acceptat să plătească în 2016 pentru ca povestea să nu apară nu pentru a nu-l afecta electoral, ci pentru a o proteja pe Melania de detaliile acestei aventuri, despre care nu știa.

Stormy Daniels le-a povestit juraților despre prima întâlnire cu Donald Trump la un turneu de golf al celebrităților din Lake Tahoe, în 2006. A mărturisit că garda de corp a lui Trump a abordat-o pentru a-i transmite că este invitată la cină, iar ea a refuzat inițial. Ulterior, cei doi s-au întâlnit într-o cameră de hotel, unde au întreținut relații sexuale.

Daniels a spus că interesul ei era să ajungă în show-ul “The Apprentice” și a păstrat o relație cu Trump până în momentul în care și-a dat seama că nu va reuși acest lucru. Spune că nu a intenționat să vândă ziarelor povestea aventurii nici după ce Trump și-a depus candidatura pentru președinția SUA, dar a luat decizia să facă acest lucru după ce a apărut înregistrarea audio în care el se lăuda că poate face orice cu femeile pentru că este o celebritate (așa-numitul scandal Acces Hollywood).

Faptul că în 2016 ea a primit bani de la avocatul lui Trump a fost deja dovedit în fața instanței. În anii de după aceea, Daniels a devenit o critică vocală a lui Donald Trump, împărtășindu-și povestea într-o carte și la televizor și criticându-l pe fostul președinte. Dar nu a existat niciun precedent pentru evenimentele de marți, când ea s-a întâlnit față în față cu Trump și a descris într-o sală de judecată experiențele, în fața unui juriu care cântărește dacă să condamne pentru prima dată în istorie un fost președinte american pentru infracțiuni penale.

Mărturia lui Daniels este mai importantă în contextul în care ea confirmă practic relatările făcute de Hope Hicks, fosta consilieră a lui Donald Trump, referitoare la scopul plăților făcute de avocatul fostului președinte. Fiind vorba despre aspecte subiective, avocații se străduiesc să dovedească intenția lui Trump, cu ajutorul martorilor.

Surse alternative: CNN, AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday