Incendiul s-a declanșat după prânz, iar la ora 16 departamentul de pompieri din Berlin a anunțat că o parte din clădire deja s-a prăbușit, iar incendiul nu mai poate fi controlat. În jur de 160 de pompieri acționează din exterior, echipați cu costume de protecție antichimice.

Fabrica aparține companiei Diehl Metall. Aceasta face parte din același grup cu Diehl Defence (sediul este pe aceeași stradă), care dezvoltă sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T, unul dintre cele mai eficiente din lume pe rază scurtă, prezent în serviciu inclusiv în Ucraina. Încă nu este clar ce anume se fabrica în clădirea care a luat foc, dar compania a confirmat că înăuntrul acesteia erau depozitate acid sulfuric și cianura de cupru și că “există riscul ca cianura de hidrogen (acid cianhidric, extrem de toxic – n.r.) să se formeze și să se ridice în aer odată cu fumul”.

Mesaje de avertizare au fost transmise populației din toată zona de vest a Berlinului, din cauza faptului că vântul bate dinspre sud spre nord, aducând fumul spre oraș. De asemenea, școlile din zonă au fost închise, iar elevii trimiși acasă.

Momentan nu sunt disponibile informații despre cauza incendiului, dar compania care deține fabrica a informat că nu sunt persoane rănite, toți angajații fiind evacuați la timp.

Sursa: Bild

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday