Laburiștii au câștigat la mare distanță alegerile parlamentare parțiale, pentru un loc vacant din circumscripția Blackpool South (lângă Liverpool), dar și mai multe consilii locale, în ceea ce este considerat primul vot-semnal pentru alegerile parlamentare din acest an.

Pe fondul unei participari la vot reduse (aproape la jumătate față de 2019), conservatorii au pierdut alegerile din Blackpool South la o diferență uriașă, de aproape 26 de procente, fiind foarte aproape de a fi depășiți și de partidul populist Reform UK.

Între timp, încep să vină rezultatele alegerilor locale, iar acestea par să confirme sondajele de opinie care indică o diferență de cel puțin 20%, la nivel național, între laburiști și conservatori.

The Telegraph, o publicație cu opinii conservatoare, anticipează că Partidul Conservator va înregistra “rezultate catastrofale” în alegerile locale.

The Guardian arată că “Rishi Sunak și guvernul său așteaptă de luni de zile cu îngrijorare acest moment – dimineața de după alegerile locale, pentru că se tem că rezultatele proaste i-ar putea face pe conservatori să ceară demisia premierului”. Deja, Tim Montgomerie, unul dintre cei mai influenți comentatori conservatori a cerut la BBC “rezolvarea problemei conducerii lui Rishi Sunak”. Este un om drăguț și decent, dar pur și simplu nu poate face politică. Nu este capabil să facă campanie. (…) Personal, cred că rezultatele sunt foarte proaste”, a spus Montgomerie.

Știrea se actualizează, pe măsură ce apar noi date…

Surse: The Guardian, The Telegraph

Foto: Wirestock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday