Update: Președinte Joe Biden a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre protestele care se desfășoară de mai multe zile în campusul Universității California. Oficialul a subliniat că SUA protejează dreptul cetățenilor la liberă exprimare și la protest, cu condiția ca acesta din urmă să nu încalce legea.

Biden a continuat, “există dreptul de a protesta, dar nu dreptul de a provoca haos. Vandalism, pătrunderea în diverse spații, spargerea ferestrelor, închiderea campusului, forțarea conducerii universității să anuleze cursurile și absolvirea… nimic din toate acestea nu este un protest pașnic. Nu suntem o națiune autoritară în care să reducem la tăcere oamenii și să distrugem disidența, dar nici nu suntem o țară fără lege”.

Fiind întrebat de un jurnalist dacă situația tensionată generată de proteste l-a făcut să se gândească să își reconsidere politica din Orientul Mijlociu, președintele a răspuns: “Nu”.

Știrea inițială: Poliția a îndepărtat baricadele și a început să demonteze o tabără fortificată a demonstranților pro-palestinieni din campusul Universității California din Los Angeles (UCLA), după ce sute de protestatari au sfidat ordinul poliției de a părăsi zona. Cu o seară înainte, în campusul UCLA au avut loc conflicte violente între grupurile de protestatari pro-palestinieni și pro-israelieni.

Acțiunea polițiștilor vine după ore întregi în care au amenințat că persoanele care nu vor respecte ordinul de a părăsi zona vor fi arestate. Sute de oameni s-au adunat în campus, în sprijin pentru manifestanți. Conducerea UCLA a anunțat studenții care s-au instalat în curtea campusului și refuză să plece că vor fi suspendați sau chiar exmatriculați.

Sursă: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday