La 30 aprilie 2024, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 62,5 miliarde de euro, față de 64,3 miliarde de euro la 31 martie 2024.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1,34 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 3,1 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanțelor, în sumă de aproximativ 1,5 miliar de euro) și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 7,2 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2024 au fost de 69,7 miliarde de euro, faţă de 71,1 miliarde de euro la 31 martie 2024.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday