Petrolul european (BRENT) se tranzacționează joi dimineața la sub 84 de dolari pe baril, în scădere puternică de la peste 90 de dolari, la jumătatea lunii aprilie. A pierdut -5% de la începutul acestei săptămâni, din care -3% miercuri seara, după anunțarea deciziei anticipate a Fed și după comentariile președintelui Jerome Powell, care a spus că nu va fi operată nicio tăiere de dobândă până când inflația în SUA nu va coborî la 2%, de la 3,5% în prezent.

Între timp, datele Agenției Internaționale pentru energie (EIA) au arătat că stocurile de țiței din SUA au crescut cu 7,3 milioane de barili săptămâna trecută, sfidând așteptările privind o scădere de 2,3 milioane de barili. EIA a mai spus în această săptămână că producția de țiței din SUA a crescut la 13,15 milioane de barili pe zi în februarie, de la 12,58 milioane de barili în luna precedentă, marcând cea mai puternică creștere lunară din aproape trei ani și jumătate.

Traderii anticipează că SUA ar putea trece la reînnoirea rezervelor strategice de petrol, eventual cumpărând de pe piața internațională atunci când prețul țițeiului ar scădea sub 80 de dolari pe baril. În trecut, SUA și-au folosit rezervele pentru a stabiliza piața petrolului atunci când Rusia și OPEC și-au redus producția în încercarea de a crește prețurile.

Sursa grafic: Trading Economics

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday