Pedro Sanchez a susținut o declarație de presă la ora locală 11, în care a anunțat că va continua să ocupe funcția de prim-ministru. ”Am decis să merg mai departe cu și mai multă forță”, a declarat acesta, care a condamnat atacurile împotriva familiei sale.

Miercuri, Pedro Sanchez a declarat își va lua timp liber pentru “a reflecta dacă merită să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”. Anunțul a venit după ce o instanță din Madrid a înregistrat un proces intentat de grupul anticorupție Manos Limpias (“Mâini curate”) împotriva soției premierului, Begona Gomez, acuzată de trafic de influență și alte fapte de corupție.

Deși alte detalii din proces nu au fost făcute publice, Manos Limpias, condus de un bărbat care are legături cu extrema dreaptă, a spus că Gomez s-a folosit de funcția soțului ei pentru a atrage sponsorizări pentru un curs universitar de masterat pe care-l coordonează. Pedro Sanchez a numit ancheta punctul culminant al unei campanii de ”hărțuire” a opoziției de dreapta. În discursul său de azi, Sanchez a mai spus: ”Să punem capăt acestei mocirle”.

Surse: Financial Times, DW, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday