Conform unor oficiali ucraineni, care au vorbit sub protecția anonimatului pentru Reuters, atacul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, iar în cele două depozite se aflau 26 de mii de metri cubi de combustibil. 

“SBU continuă să distrugă în mod eficient infrastructura militară și logistica care aprovizionează armata rusă cu combustibil, pentru ofensiva sa din Ucraina […] Aceste instalații sunt și vor rămâne țintele noastre absolut legitime”, a declarat unul dintre oficiali.

Nu au fost raportate victime în urma atacului, a transmis guvernatorul regiunii Smolensk pe aplicația de mesagerie Telegram. O parte a locuitorilor din orașul Lipetsk (la aproximativ 670 de km de Smolensk), din sud-vestul Rusiei, a fost evacuată, după ce o dronă s-a prăbușit peste un parc industrial. Nu este clar dacă cele două incidente au legătură.

Ucraina pare să se concentreze din ce în ce mai mult pe lovirea instalațiilor petroliere și energetice rusești cu drone cu rază lungă de acțiune. Kievul consideră că atacurile asupra rafinăriilor de petrol sunt legitime, în pofida apelurilor aliaților săi de a opri loviturile pentru a evita represaliile rusești și creșterea prețurilor globale ale petrolului.

Reuters estimează că, până la sfârșitul lunii martie, aproximativ 14% din capacitatea primară de rafinare a petrolului din Rusia a fost distrusă de atacurile cu drone ucrainene.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday