Poliția a informat, inițial, că a prins doi cai ai corpului de cavalerie, care erau folosiți la antrenamentele zilnice de călărie, dar au fost scăpați de sub control și au fugit pe străzile din centrul Londrei. Aceștia au fost văzuți pe artere importante ca Buckingham Palace Road, Fleet Street, Tower Bridge sau The Strand. Unul dintre cai are o pată roșie pe burtă și picioare, însă nu este clar dacă pata este de sânge, de vopsea sau altă substanță.

Informațiile din presa britanică sunt contradictorii. Unele publicații vorbesc despre cinci cai, nu despre doi, așa cum au precizat autoritățile. În informări de presă emise în jurul orei 13 (ora României), armata și poliția au transmis că “toate animalele au fost recuperate”, însă nu au clarificat despre câte este vorba.

Serviciul de ambulanță a anunțat că cinci persoane au fost rănite, în trei locații diferite, printre victime fiind și un militar care a căzut de pe cal, când animalele au început să fugă. De asemenea, mai multe vehicule au fost avariate, între ele și un autobuz turistic supraetajat. 

Surse alternative: The Telegraph, BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday