Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu (PSD) a confirmat că coaliția de guvernare a decis să continue separat în cursa pentru Primăria Capitalei. Astfel, premierul a anunțat că PSD o va susține pe Gabriela Firea, fost primar și președinte PSD București.

Separat, într-o declarație în fața jurnaliștilor, Nicolae Ciucă (PNL) a confirmat și el decizia de separare în cursa pentru Primăria Municipiului București, afirmând despre Sebastian Burduja că este “opțiunea pentru cei care nu s-au hotărât” cu cine să voteze. “Am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală și atunci am hotărât să mergem cu dumnealui. Șansele PNL sunt date de profilul candidatului. Vine de pe funcția de ministru, este opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au hotărât până în acest moment. Este un segment de electorat nehotărât și poate să își prezinte programul pentru Primăria Capitalei ca un nou intrat în competiție”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Reamintim, în urma unor negocieri care s-au întins pe tot parcursul zilei de ieri, PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile, în contextul suspiciunilor de incompatibilitate care-l vizează pe acesta. 

Președintele Klaus Iohannis a comentat și el, din Coreea de Sud, decizia coaliției, afirmând că “Cert nu este un mare succes (…) Important este ca această soluţie cu candidați separați să nu ducă la lupte electorale ce s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului”.

Foto: PSD București

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday