Gina Raimondo, secretarul american al Comerțului, a declarat că cipul care alimentează telefonul Mate 60 Pro al Huawei, companie chineză aflată sub sancțiuni, nu este la fel de avansat ca cipurile americane. “Acel cip nu este nici pe departe la fel de bun [ca cele americane], este cu ani în urmă față de ceea ce avem în Statele Unite. Avem cele mai sofisticate semiconductoare din lume. China nu are”, a declarat aceasta.

Raimondo sugerează astfel că restricțiile americane care vizează companiile chineze funcționează. Huawei este pe lista companiilor supuse restricțiilor încă din 2019, pe fondul temerilor Washingtonului că dispozitivele companiei din China sunt folosite pentru a spiona cetățeni și oficiali americani. Din această cauză, livrările de produse Huawei au întâmpinat dificultăți de-a lungul anilor.  

În august anul trecut, compania a lansat primul său telefon dotat cu un cip de generație următoare, Huawei Mate 60 Pro, văzut atunci de specialiștii din industrie ca un “simbol al renașterii tehnologice a Chinei”, în ciudat eforturilor continue ale Washingtonului de a-i încetini capacitatea de a produce semiconductori avansați. Washingtonul este implicat de ani de zile într-un efort de a priva Beijingul de cipuri avansate și de instrumentele necesare pentru a le produce, din cauza temerilor că acestea ar putea fi folosite pentru a consolida capacitățile militare ale Chinei.

Sursa: Reuters

Foto: Ahmad Hafiz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday