C. Berry (32 de ani) și C. Cash (29 de ani) sunt suspectați că, între decembrie 2021 și februarie 2023, au obținut și dezvăluit informații “într-un scop prejudiciabil siguranței sau intereselor statului, care ar putea fi direct sau indirect utile unui stat străin”, potrivit unei informări a Procuraturii.

Cei doi au fost eliberați pe cauțiune și vor fi prezentați în fața instanței, vineri. Șeful Comandamentului britanic Antiterorism a declarat că investigația în cazul celor doi a fost una extrem de complexă și a cerut abținerea de la speculații. Autoritățile nu au precizat dacă aceștia au fost angajați în cadrul unor agenții sau organe de stat, nici ce fel de informații au dezvăluit. Totuși, potrivit Politico, C. Cash a fost angajat pe poziția de cercetător de către președintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Externe, Alicia Kearns.

Marea Britanie a devenit din ce în ce mai precaută cu privire la activitățile de spionaj din partea Chinei. Și Procuratura germană a anunțat, în această dimineață, că trei cetățeni germani au fost arestați pentru spionaj în favoarea Chinei. Autoritățile spun că aceștia au acționat înainte de iunie 2022, dar intervalul de timp nu a putut fi clar stabilit.

Surse alternative: BBC, Politico

Foto: F01photo | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday