În scrisoarea de demisie din cadrul Direcției de Informații Militare a IDF, Aharon Haliva a argumentat că “eu și întreaga direcție nu ne-am ridicat la înălțimea sarcinii care ne-a fost încredințată. Port cu mine acea zi neagră de atunci, zi după zi, noapte după noapte”. Acesta se va retrage oficial odată cu numirea unui succesor. La scurt timp după atentatul din 7 octombrie 2023, Haliva și-a asumat public responsabilitatea și a declarat că este vinovat pentru că, în calitate de șef al departamentului militar responsabil cu furnizarea de informații și alerte zilnice guvernului și armatei, nu a reușit să prevină atacul. Șeful de stat major militar a acceptat cererea lui Haliva de a demisiona și i-a mulțumit pentru serviciul său.

AP News notează că demisia generalului-maior Aharon Haliva pregătește scena pentru mai multe demisiii de la conducerea serviciilor de securitate din Israel, ca urmare a eșecului de a preveni atacul Hamas, în urma căruia 1.200 de persoane au murit și circa 250 au fost luate ostatice.

Sursă: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday