The Navy of the Armed Forces of Ukraine confirmed the defeat of a Russian ship in Sevastopol

UPDATE, ora 19.30. Potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei Ucrainene, nava de aprovizionare/salvare Kommuna, una dintre cele mai vechi din dotarea Flotei Ruse a Mării Negre, a luat foc după ce a fost lovită direct (probabil de o rachetă), duminică dimineața, într-un atac asupra portului Sevastopolul din Crimeea ocupată. “Natura avariei aduse navei este în curs de clarificare, dar informațiile preliminare arată că aceasta nu mai poate îndeplini nicio sarcină”.

Kommuna nu este o navă de luptă (flota rusă și-a retras deja navele de luptă, la adăpost, în portul Novorossisk), dar ea era încă activă și, potrivit presei ucrainene, rușii au trimis-o în misiune de salvare/cercetare în aprilie 2022, atunci când cucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse a fost avariată. Kommuna a ajuns însă prea târziu și nu a mai putut decât să cerceteze locul scufundării acesteia.

Știrea, în forma inițială:

Guvernatorul rus al Sevastopolului a transmis inițial că există pericolul unui atac asupra peninsulei. Ulterior a adăugat că atacul cu rachete, care viza una dintre navele din partea de nord a Sevastopolului, a fost respins. 

Martorii au transmis că din zona portului se vede fum și mai multe mașini de pompieri s-au îndreptat spre acel loc. Conform guvernatorului, pe nava vizată de atac a izbucnit un incendiu din cauza resturilor de rachetă, însă acesta a fost stins. 

Sevastopol este cel mai important port din Crimeea și sediul central al Flotei ruse a Mării Negre. Orașul este vizat constant de atacuri ale ucrainenilor cu rachete și drone. Partea ucraineană nu a comentat în niciun fel informațiile. 

Surse: PravdaUA, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday