Proiectul de lege a trecut cu o largă majoritate, fiind inclus în pachetul privind securitatea națională ce prevede atât ajutor militar pentru Ucraina, Israel și Taiwan, cât și sancțiuni pentru Iran, precum și direcționarea către reconstrucția Ucrainei a bunurilor ruse înghețate la începerea războiului. Americanii consideră că populara platformă pentru filmulețe scurte este sub controlul guvernului chinez, care o poate folosi pentru spionarea americanilor.

Ulterior, TikTok a declarat că legea “încalcă dreptul la liberă exprimare a 170 de milioane de americani”, iar închiderea ei ar afecta șapte milioane de alte firme ce contribuie cu 24 de miliarde de dolari la economia SUA. “Nu vom renunța să luptăm pentru voi și să vă apărăm”, a declarat Shou Zi Chew, CEO-ul TikTok, într-un videoclip postat luna trecută și adresat utilizatorilor aplicației. “Vom continua să facem tot ce putem, inclusiv să ne exercităm drepturile legale, pentru a proteja această platformă incredibilă pe care am construit-o împreună cu voi.”

Președintele Joe Biden a declarat că va promulga legea, dacă aceasta va trece de Senat. O versiune anterioară a acesteia, votată în martie, prevedea un termen de șase luni în care compania chineză ByteDance era obligată să cedeze proprietatea platformei.

Surse alternative: CNN, AP News
Foto: Mikhail Primakov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday