În cazul în care proiectul de lege va primi un vot pozitiv și în Senat, aplicația TikTok va fi eliminată din toate magazinele de aplicații din SUA. Nu va dispărea efectiv de pe telefoanele utilizatorilor, însă nu va mai putea fi actualizată sau descărcată din magazinele de aplicații suportate de Android și iOS. De asemenea, TikTok nu va mai putea fi accesat nici de pe site-urile web. 

Totuși, dacă compania chineză ByteDance cedează proprietatea TikTok, populația americană va putea să folosească în continuare platforma.

Guvernul SUA încearcă să elimine TikTok, pe fondul temerilor că datele personale ale utilizatorilor americani sunt stocate și că guvernul chinez se folosește de aplicație pentru a influența politica americană. 

Pentru a fi adoptat, proiectul de lege are nevoie de 60 de voturi din partea senatorilor. ByteDance are la dispoziție șase luni pentru a ceda proprietatea către SUA. 

Președintele Joe Biden a transmis anterior că va semna proiectul de lege, dacă va ajunge pe biroul său. Anterior, în 2020, când Trump se afla la Casa Albă,  Congresul a încercat fără succes să interzică aplicația.

Un purtător de cuvânt al TikTok a criticat proiectul de lege și i-a îndemnat pe senatorii americani să-și asculte alegătorii înainte de a lua orice măsură. “Sperăm că Senatul va lua în considerare faptele, va asculta vocea alegătorilor lor și va realiza impactul asupra economiei – șapte milioane de întreprinderi mici și cele 170 de milioane de americani care folosesc serviciul nostru”, a adăugat acesta.

Surse: BBC, Business Insider

Foto: Sutihat Fadzakkir | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday