Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a mulțumit Camerei Reprezentanților a SUA pentru aprobarea legii care prevede alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei și și-a exprimat speranța că aceasta va fivotată cât mai repede și de Senat, pentru a fi aprobată de președintele Joe Biden. “Cu siguranță, vom folosi sprijinul american pentru a pune capăt într-un mod just acestui război – un război pe care Putin trebuie să-l piardă. Va salva mii și mii de vieți (…) și va fi resimțit de soldații noștri de pe linia frontului, de orașele și satele noastre care suferă de teroarea rusă”, a spus președintele ucrainean.

Aprobarea celui mai mare pachet de ajutor militar de până acum pentru Ucraina a fost salutat de liderii lumii occidentale, de la Maia Sandu și până la Ursula von der Leyen, iar Joe Biden a cerut și el senatorilor americani să îl voteze cât mai repede, arătând că “membrii ambelor partide (…) au răspuns apelului istoriei, în acest moment critic, de inflexiune”. Totuși, mai puțin de jumătate dintre republicanii din Camera Reprezentanților au votat pentru ajutorul militar acordat Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat că “SUA vor distruge astfel și mai mult Ucraina, iar ajutorul militar va duce la creșterea numărului de morți în conflict”. Peskov s-a arărat interesat mai mult de un alt vot dat tot azi de Camera Reprezentanților a SUA, ce permite Administrației Biden să confiște bunurile rusești și să le transfere pentru reconstrucția Ucrainei.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday