Pe pancartele afișate de demonstranți se putea citi “Aici trăiesc oameni!” sau “Nu vrem să ne vedem insula murind”. Mii de oameni au mărșăluit în Santa Cruz de Tenerife, în timp ce marșuri mai mici au fost organizate în alte orașe, într-un moment în care se deschide sezonul vacanțelor de vară pe insulele spaniole.

Localnicii spun că trebuie făcută reformă în industria turismului, care asigură 35% din produsul intern brut al arhipelagului Insulelor Canare. Ei cer autorităților locale să limiteze temporar numărul de vizitatori, pentru a atenua presiunea asupra mediului, infrastructurii și mai ales asupra cererii de locuințe închiriate pe termen scurt, o aacere foarte profitabilă care a limitat însă nunărul locuințelor scoase la închiriere sau la vânzare pentru autohtoni, iar prețurile au explodat.

Arhipelagul de 2,2 milioane de locuitori a fost vizitat de aproape 14 milioane de turiști străini în 2023, în creștere cu 13% față de anul precedent. Președintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat vineri că se simte mândru că regiunea sa este o destinație turistică de top a Spaniei, dar a recunoscut că este necesar un control mai strict al sectorului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday