Aflat într-o vizită în Polonia, generalul Carsten Breuer, comandantul militar al Bundeswehr a spus că Rusia produce acum mai mult “material de luptă” decât aduce pe frontul din Ucraina, ceea ce sugerează că își reface deja rezervele. “Vedem că Rusia produce mult pentru război, dar nu trimite tot acest material în prima linie din Ucraina. (…) Analiza noastră arată că, până în 2029, își va fi reconstituit propriile forțe într-o măsură în care ar putea fi posibil un atac împotriva teritoriului NATO, deci trebuie să fim și noi pregătiți”, a spus Breuer, precizând că nu are informații că acest lucru ar fi planificat deja, ci doar că ar putea fi posibil. 

Invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, a declanșat cea mai profundă criză în relațiile Moscovei cu Occidentul de după 1962, când amplasarea unor rachete nucleare sovietice în Cuba a adus SUA și URSS-ul pe margine războiului nuclear. Totuși, Moscova a respins de fiecare dată informațiile potrivit cărora ar vrea să atace NATO, spunând că nu ar avea sens să facă asta. O analiză ISW , publicată miercuri, arată însă că o eventuală ocupare a Ucrainei ar permite Moscovei să-și mărească semnificativ efectivele și să poată ulterior provoca Alianța Nord-Atlantică.

Sursă: Reuters 

Foto: Mnogomesta | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday