Forțele Aeriene Române anunță că personalul de serviciu de la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu” a raportat prezența unei drone (sistem aerian fără pilot) într-o zonă aflată la 4-5 kilometri N-NV de turnul de control al Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”, miercuri, în intervalul orar 20:54 – 21:51. Potrivit Forțelor Aeriene, probabil este vorba despre o dronă comercială, care a zburat cu viteze mici și la înălțimi reduse.

Conform procedurilor, au fost informate autoritățile civile de trafic aerian, iar situația nu a impus folosirea contramăsurilor de război electronic. De asemenea, a fost sesizat Parchetul Militar și la nivelul unității militare a fost înființată o comisie de anchetă.

În cursul nopții de luni, au fost reperate alte trei drone comerciale, tot în apropierea aeroportului, iar militarii au aplicat măsurile de bruiaj. Și în acest caz, a fost sesizat Parchetul Militar.

Foto: Facebook/Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday