Oracle va aloca peste opt miliarde de dolari pe parcursul a zece ani, începând din 2024, pentru a construi centre de date suplimentare în Japonia. Planurile Oracle sunt să construiască noi centre de date, în principal în zonele Tokyo și Osaka, unde are deja astfel de facilități. Pe măsură ce utilizarea datelor pentru a dezvolta AI generativă, care necesită cantități masive de informații, crește, și nevoia de stocare a acestora este mai mare.

Gigantul tehnologic american își propune să stocheze și să prelucreze date și informații personale în Japonia, în încercarea de a respecta ”suveranitatea datelor”, adică gestionarea datelor cu caracter personal în interiorul țării în care sunt colectate. Astfel de cerințe se răspândesc, un exemplu fiind regulamentul UE privind protecția datelor impune stocarea și gestionarea cu strictețe a datelor cu caracter personal. Și Japonia restricționează transferurile transfrontaliere de informații, în temeiul legii sale privind protecția datelor cu caracter personal.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday