NASA a transmis că obiectul, o bucată cilindrică de metal de aproximativ un kilogram și cu o înălțime de 10 cm, făcea parte dintr-un suport metalic atașat unui palet de marfă, folosit pentru debarasarea în spațiu a bateriilor vechi de la Stația Spațială Internațională. 

Echipamentul, cu o masă totală de aproximativ 2800 de kg, a fost eliberat de pe stație în 2021, după livrarea și instalarea unor noi baterii, ca parte a modernizării sistemului de alimentare a ISS. Deși trebuia să ardă complet, o bucată din suport a rezistat la intrarea în atmosferă și a picat pe acoperișul unei case, l-a străpuns și a ajuns în interiorul acesteia. Incidentul a avut loc în orașul Naples (de pe coasta de sud-vest a Floridei), pe 8 martie. Ulterior, obiectul a fost trimis la Centrul Spațial Kennedy al NASA, pentru a fi analizat.

Stația Spațială Internațională va efectua o investigație detaliată pentru a determina cauza “supraviețuirii” resturilor. NASA își menține angajamentul de a opera în mod responsabil pe orbita joasă a Pământului și de a reduce cât mai mult posibil riscurile, pentru a proteja oamenii de pe Pământ atunci când trebuie să se elibereze echipamente spațiale”, a transmis NASA.

Sursă: NASA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday