Un adolescent care participa, luni, la o slujbă într-o biserică asiriană din Sydney, a înjunghiat patru persoane, între care și preotul. Poliția l-a reținut pe atacator, în vârstă de 15 ani, și a precizat că viața victimelor nu a fost pusă în pericol.

Comisarul de poliție al statului New South Wales a declarat, într-o conferință de presă: “Credem că sunt îndeplinite criteriile în ceea ce privește extremismul motivat religios. După analizarea tuturor probelor, am declarat că a fost un incident terorist”. Poliția a precizat că gestul a fost premeditat, întrucât tânărul a mers la biserică, situată departe de casa lui, și avea la el un cuțit.

La acest moment, se consideră că tânărul a acționat singur, dar șeful serviciului de informații a transmis că persoanele apropiate acestuia vor fi verificate, pentru a exclude “orice altă amenințare la adresa comunității”.

Ulterior incidentului, un grup de susținători ai preotului au devenit violenți, cerând polițiștilor “să-l predea pe atacator”. Au existat ciocniri între ei și forțele de ordine, iar, potrivit The Guardian, șapte civili și mai mulți polițiști au fost duși la spital. 

A fost al doilea atac cu cuțitul în Sydney, în decurs de trei zile, după ce sâmbătă un bărbat a înjunghiat mortal cinci femei și un bărbat, într-un mall. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday