Update ora 14:35. Bilanțul persoanelor ucise a crescut la șase. Suspectul, împușcat mortal, nu a fost încă identificat oficial. Despre el, s-a comunicat doar că este un bărbat cu vârsta de 40 de ani.  

Poliția nu crede că atacul a fost motivat ideologic și că nu mai există niciun fel de amenințare pentru comunitate. Centrul comercial a rămas închis.

Update ora 11:30: Într-o conferință de presă, poliția a transmis că cinci persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite și transportate la spital, în urma atacului de sâmbătă.

Atacatorul, împușcat de polițiști, a decedat. Ancheta preliminară indică faptul că acesta a acționat singur. Motivul atacului nu a fost stabilit, dar terorismul nu este exclus.

Update ora 10:40: Presa relatează că cel puțin patru persoane au fost ucise în atacul de la mall-ul Westfield, aflat în suburbiile Sydney. Alți oameni au fost răniți și sunt în stare critică.

Atacatorul a fost împușcat de polițiști, dar nu este clară starea acestuia. Unitatea de operațiuni tactice de elită a fost desfășurată la fața locului.

Știrea în formă inițială: Desfășurare amplă a forțelor de ordine la un mall din Sydney, unde un bărbat a înjunghiat mai multe persoane. Suspectul a fost împușcat.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 16:00, în centrul comercial Westfield din Bondi Junction, o suburbie a orașului Sydney. Din primele informații, un bărbat a atacat cu cuțitul oamenii aflați în mall, iar cel puțin patru persoane, între care și un copil, au fost înjunghiate.

Poliția a anunțat că l-a împușcat pe suspect și le-a cerut oamenilor să evite zona. Serviciul de ambulanță a transmis că mai multe autospeciale au fost trimise la fața locului. Nu au fost oferite detalii despre natura incidentului.

Surse alternative: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday