Australia. Poliția anunță că incidentul de la biserica din Sydney, unde un adolescent a înjunghiat mai multe persoane, a fost un act terorist motivat religios. Atacatorul a acționat de unul singur.

Un adolescent care participa, luni, la o slujbă într-o biserică asiriană din Sydney, a înjunghiat patru persoane, între care și preotul. Poliția l-a reținut pe atacator, în vârstă de 15 ani, și a precizat că viața victimelor nu a fost pusă în pericol.

Comisarul de poliție al statului New South Wales a declarat, într-o conferință de presă: “Credem că sunt îndeplinite criteriile în ceea ce privește extremismul motivat religios. După analizarea tuturor probelor, am declarat că a fost un incident terorist”. Poliția a precizat că gestul a fost premeditat, întrucât tânărul a mers la biserică, situată departe de casa lui, și avea la el un cuțit.

La acest moment, se consideră că tânărul a acționat singur, dar șeful serviciului de informații a transmis că persoanele apropiate acestuia vor fi verificate, pentru a exclude “orice altă amenințare la adresa comunității”.

Ulterior incidentului, un grup de susținători ai preotului au devenit violenți, cerând polițiștilor “să-l predea pe atacator”. Au existat ciocniri între ei și forțele de ordine, iar, potrivit The Guardian, șapte civili și mai mulți polițiști au fost duși la spital. 

A fost al doilea atac cu cuțitul în Sydney, în decurs de trei zile, după ce sâmbătă un bărbat a înjunghiat mortal cinci femei și un bărbat, într-un mall. 

Sursă: Reuters

Folosim cookies