Tesla intenționează să concedieze 10% dintre cei peste 140 de mii de angajați pe care îi are, la nivel mondial, potrivit unei note interne văzute de Reuters. Producătorul de mașini electrice se confruntă cu o scădere a vânzărilor, în ciuda scăderii prețurilor din ultimul an.

“Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să ne uităm la fiecare aspect ce ne-ar permite o reducere a costurilor și o crește a productivității. Ca parte a acestui efort, am făcut o revizuire amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, se arată în nota trimisă de Elon Musk, potrivit Reuters.

Eventuala tăiere a numărului locurilor de muncă vine la scurt timp după ce Tesla a raportat prima scădere a livrărilor sale globale, din ultimii patru ani. De asemenea, compania a pierdut poziția de lider mondial pe piața EV, în favoarea producătorului chinez BYD.

La finalul anului 2022 și începutul anului 2023, Tesla a demarat o tăiere a prețurilor mașinilor sale electrice, în încercarea de a-și mări vânzările și producția. Deși inițial strategia a funcționat, “războiul prețurilor” pornit de Tesla pare a se fi întors împotriva sa, căci majoritatea producătorilor de mașini electrice s-au văzut nevoiți să scadă și ei prețurile acestora.

Reuters observă faptul că Tesla nu a mai lansat modele noi, în timp ce rivalii săi au venit cu oferte nu numai ceva mai ieftine, dar și mai variate. În urmă cu câteva zile, Reuters a raportat că Tesla intenționează să renunțe la dezvoltarea unui model “de buget”, promis de ani de zile de Elon Musk. În ultimul trimestru din 2023, compania a înregistrat o marjă de profit brut de 17,6%, încă foarte mare pentru un producător auto, dar cea mai scăzută pentru Tesla din ultimii patru ani.

Sursa: Reuters

Folosim cookies