“Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să ne uităm la fiecare aspect ce ne-ar permite o reducere a costurilor și o crește a productivității. Ca parte a acestui efort, am făcut o revizuire amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, se arată în nota trimisă de Elon Musk, potrivit Reuters.

Eventuala tăiere a numărului locurilor de muncă vine la scurt timp după ce Tesla a raportat prima scădere a livrărilor sale globale, din ultimii patru ani. De asemenea, compania a pierdut poziția de lider mondial pe piața EV, în favoarea producătorului chinez BYD.

La finalul anului 2022 și începutul anului 2023, Tesla a demarat o tăiere a prețurilor mașinilor sale electrice, în încercarea de a-și mări vânzările și producția. Deși inițial strategia a funcționat, “războiul prețurilor” pornit de Tesla pare a se fi întors împotriva sa, căci majoritatea producătorilor de mașini electrice s-au văzut nevoiți să scadă și ei prețurile acestora.

Reuters observă faptul că Tesla nu a mai lansat modele noi, în timp ce rivalii săi au venit cu oferte nu numai ceva mai ieftine, dar și mai variate. În urmă cu câteva zile, Reuters a raportat că Tesla intenționează să renunțe la dezvoltarea unui model “de buget”, promis de ani de zile de Elon Musk. În ultimul trimestru din 2023, compania a înregistrat o marjă de profit brut de 17,6%, încă foarte mare pentru un producător auto, dar cea mai scăzută pentru Tesla din ultimii patru ani.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday