Livrările de smartphone-uri de la Apple au scăzut cu aproximativ -10% în primul trimestru al anului 2024, afectate de concurența modelelor Android coreene și chinezești.

La nivel global, vânzările de telefoane inteligente au crescut cu +7,8%, până la 289 milioane de unități, în perioada ianuarie-martie. Samsung se apropie de o cotă de 21% din această piață, mai ales ca urmare a lansării seriei Galaxy S24, care merge substanțial mai bine decât modelul anterior (S23).

Apple a vândut doar 50 de milioane de modele, în primele trei luni ale anului, față de 55 de milioane, în ultimul trimestru din 2023, fiind acum la o cotă de piață de 17%, la mică distanță de Xiaomi, care are acum 14% din piața globală.

De altfel, scăderea Apple vine mai ales de pe piața chineză, unde mărcile locale (Xiaomi și Huawei) au o popularitate tot mai mare. De asemenea, o parte a companiilor și agențiilor guvernamentale chineze au limitat utilizarea de către angajați a dispozitivelor Apple, ca răspuns la restricțiile guvernului SUA asupra aplicațiilor și dispozitivelor făcute în China.

Sursa: Reuters

Foto: Pavel Sytsko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday