Printre celelalte 12 victime rănite se numără un copil de nouă luni, a cărui mamă a fost înjunghiată mortal de atacator. “Imaginile (din timpul atacului) par să vorbească de la sine. Este evident pentru mine, este evident pentru detectivi că atacatorul pare a se fi concentrat asupra femeilor și a evitat bărbații”, a declarat la ABC Karen Webb, comisar de poliție în New South Wales.

Poliția a stabilit anterior că atacatorul este Joel Cauchi, de 40 de ani, din Queensland, cunoscut ca fiind “un suferind de probleme de sănătate mintală”. El nu a mai fost urmărit penal sau acuzat de vreo infracțiune anterior. Atacul său a fost oprit abia după ce a fost împușcat de un ofițer de poliție, care l-a urmărit de unul singur prin tot mallul.

Opt, din cele 12 persoane rănite în atacul de sâmbătă încă sunt internate în spital, iar patru au fost externate. Autoritățile au avertizat că ancheta ar putea dura săptămâni și poliția va continua să interogheze martorii și să urmeze diferite linii de anchetă.

Surse alternatrive: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday