Purtătorul de cuvânt al IDF a anunțat sâmbătă seară restricții privind populația, pe fondul amenințărilor tot mai mari ale unui atac iranian. Toate școlile vor fi închise și adunările limitate la o mie de persoane, începând din această seară. Armata a transmis că apărarea antiaeriană a Israelului este în alertă și zeci de avioane sunt pregătite să acționeze. Între timp, zeci de mii de israelieni au participat la proteste împotriva guvernului, la Tel Aviv și în alte orașe din țară.

Am efectuat o evaluare situațională și am aprobat planuri de pregătire pentru un atac din Iran. Începând de mâine dimineață și în zilele următoare, instituțiile de învățământ vor fi închise, activitățile și excursiile școlare vor fi suspendate“, a transmis purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

Președintele american Joe Biden și-a scurtat vizita la Rehoboth Beach (Delaware) și s-a întors sâmbătă la Casa Albă, pentru a se “consulta cu echipa sa de securitate națională despre evenimentele din Orientul Mijlociu“, a transmis administrația prezidențială americană. La întâlnire vor participa și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Surse alternative: Times of Israel, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday