Agenția iraniană de presă IRNA scrie că membri ai Gardienilor Revoluției au urcat la bordul cargoului cu ajutorul unui elicopter, apoi au forțat intrarea navei, MSC Aries, în apele teritoriale iraniene. Agențiile de securitate a transportului maritim au transmis, anterior, că o navă a fost confiscată de “autoritățile regionale” în strâmtoarea Ormuz dintre Iran și Emiratele Arabe Unite, o cale de acces din Golful Persic în Golful Oman și mai apoi în Marea Arabiei. 

Cargoul aparține Zodiac Maritim, o filială a companiei Zodiac, deținută de un om de afaceri israelian. El a fost închiriat de operatorul de transport maritim MSC. 

Incidentul are loc pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu, într-un moment în care Casa Albă și serviciile americane de informații evaluează că un atac iranian asupra Israelului este iminent. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că regimul de la Teheran “va suporta consecințele pentru că a ales să escaladeze, în continuare, această situație”. Vineri, președintele american Joe Biden a avertizat Iranul să nu atace Israel.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday