Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a transmis pe Facebook că “Situația de pe frontul de est a escaladat semnificativ în ultimele zile. Acest lucru se datorează în primul rând intensificării semnificative a acțiunilor ofensive ale inamicului, după alegerile prezidențiale din Federația Rusă“.

Potrivit acestuia, rușii atacă susținut pozițiile ucrainene din sectoarele Liman, Bahmut și Pokrovsk cu grupuri de asalt sprijinite de vehicule blindate. “Acest lucru este facilitat de vremea caldă și uscată, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor. În ciuda pierderilor semnificative, inamicul își sporește eforturile prin folosirea de noi unități pe vehicule blindate, care realizează periodic câștiguri tactice“, a transmis Sîrski.

Șeful Armatei ucrainene a menționat și necesitatea unei superiorități tehnice asupra inamicului, în condițiile în care Kievul așteaptă de mai multe luni ajutor din partea Occidentului.

Surse alternative: PravdaUA, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday