“Nu vreau să intru în informații securizate, dar așteptările mele sunt mai devreme decât mai târziu”, a răspuns Biden reporterilor care l-au întrebat dacă este de părere că un atac iranian asupra Israelului este iminent. 

De asemenea, președintele a fost întrebat care este mesajul său pentru Iran în acest context, iar Biden a transmis: “Nu”, cerând iranienilor să nu facă acest lucru și adăugând în cadrul discuției că SUA sunt devotate susținerii Israelului.

“Suntem devotați apărării Israelului. Vom sprijini Israelul, vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuși”, a spus Biden.

SUA au reiterat astăzi ideea că un atac al Iranului asupra Israelului rămâne o amenințare “reală”, “credibilă” și “viabilă”, după ce trupele israeliene au atacat consulatul iranian din Damasc. De altfel, după atacul Hezbollah din această seară asupra Israelului mai multe state, inclusiv România, au emis alerte de călătorie în Israel, teritoriile palestiniene, Liban și Iran.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday