În calitate de președinte, Donald Trump “a spus foarte clar” că crede că Ucraina “trebuie să facă parte din Rusia”, a declarat Fiona Hill, un fost oficial american din cadrul Consiliului de Securitate Națională al SUA, între 2017 și 2019. “Donald Trump a spus foarte clar că credea, știți, că Ucraina și, cu siguranță, Crimeea, trebuie să facă parte din Rusia. Chiar nu a putut să înțeleagă ideea că Ucraina este un stat independent”, a spus Hill, într-un interviu cu David Sanger, un reporter al New York Times și autor al cărții New Cold Wars: China’s Rise, Russia’s Invasion, and America’s Struggle to Defend the West.

Conform lui Sanger, acest lucru înseamnă că viziunea lui Donald Trump despre Ucraina era “esențial identică” cu cea a lui Vladimir Putin, care a decis să invadeze țara la un an după ce Donald Trump și-a încheiat mandatul.

Înainte de a declanșa invazia, Vladimir Putin a spus într-un discurs: Ucraina este o parte inalienabilă a propriei noastre istorii, culturi și spațiu spiritual”. Luna trecută, într-un discurs la zece ani de la anexarea Crimeei, președintele rus a declarat că părți din Ucraina ocupată fac parte din “Noua Rusie”.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday