Prețul aurului a crescut cu aproape 3% în această săptămână, iar la începutul sesiunii de azi, a atins un record de 2.400,35 de dolari.

Analiștii precizează că războiul din Ucraina și situația tensionată din Orientul Mijlociu alimentează fenomenul de achiziție a aurului de către marile bănci centrale. “Dacă ne uităm în trecut, acest lucru s-a întâmplat întotdeauna, deoarece aurul este un activ sigur în condiții de incertitudine financiară”, a declarat Luca Santos, analist la ACY Securities.

Banca centrală a Chinei a cumpărat constant aur în ultimul an și jumătate și și-a crescut rezerva la aproape 73 de milioane de uncii, la finalul lui februarie. India, Turcia și Kazahstanul și-au majorat, de asemenea, rezervele de aur în primele luni ale anului.

Ne așteptăm ca prețul aurului să crească în următoarele două luni. Din punct de vedere tehnic, această revenire este rezultatul faptului că prețul aurului a ieșit dintr-o perioadă record de consolidare, de 42 de luni”, a explicat Vincent Tie, director de vânzări al unui dealer de lingouri.

Următoarea ședință de politică monetară a băncii centrale americane va avea loc pe 1 mai, iar așteptările privind prima reducere a dobânzii de referință au scăzut, după un rezultat solid privind numărul de locuri de muncă nou-înființate în luna precedentă.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Baloncici | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday